© Jan Brys

Patisserie Manus bouwt peperkoeken huis

Brasschaat -

Wie deze dagen bij Patisserie Manus binnen stapt, staat meteen oog in oog met een reusachtig peperkoeken huis. Max, zoon van zaakvoerder Herman Janssens, creëerde dit samen met zijn vriendin Esther.

Het was Esther die met het idee op de proppen kwam. Ze wilde graag iets maken om tijdens de feestdagen in de winkel te zetten. Ze kreeg Max, die mee in de bakkerij werkt, zo ver dat ze samen er hun vrije dagen aan besteedden. “Acht maandagen hebben we hieraan gewerkt”, opent Max zijn verhaal.

“Mijn vader heeft eerst een houten constructie gemaakt. Die hebben wij dan bekleed met peperkoek, crème au beurre en meringue. De ramen hebben we gemaakt van gelatine. Aan de achterkant hebben we een bakkerij gemaakt. Binnenin branden er kleine lichtjes als kerstversiering. De trein die rond het gebouw rijdt, is een fantasietje dat we ergens hebben gezien”, vervolgt Max.

“We hebben voorbeelden gezien op Pinterest. Het idee komt uit de Verenigde Staten overgewaaid. We hebben er nog niet over nagedacht wat we na de feestperiode met deze constructie gaan doen. Het houten kader gaan we zeker bewaren, maar de producten zijn allemaal vers en kunnen niet lang bewaard blijven”, voegt Esther eraan toe. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Video