©  Vier

Meekoken met ‘Cook ensemble’? Dit heb je nodig

Wie volgende week thuis wil meekoken met ‘Cook ensemble’, kan met onderstaand boodschappenlijstje naar de winkel om alle gerechten te maken.

vwh

MAANDAG 7 DECEMBER

Varkenshaasje, groenten en kroketten à la Sinterklaas

Varkenshaas

  • 1 varkenshaasje
  • 50 g speculoos
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • een klontje boter
  • peper & zout

Groenten

  • 3 wortelen (geschild)
  • 3 rapen (geschild)`
  • 1 ui (gesnipperd)
  • tijm (vers of gedroogd)
  • klontje boter
  • peper & zout

Kroketten

  • 300 g diepvriespuree (ontdooid)
  • 150 g amandelschilfers
  • 2 eieren
  • 1 el bloem
  • 1 mandarijn
  • peper & zout

Saus

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 mandarijn
  • 1 teen look
  • 20 g donkere chocolade
  • een scheutje azijn
  • 1 klontje suiker
  • 1 tl Marmite of bouillonextract
  • 1 takje rozemarijn
  • peper & zout

Specifiek materiaal

  • een friteuse
  • een rasp

DINSDAG 8 DECEMBER

Eviva Mexico limoensoep en taco’s met kip

Nodig

  • 1 gebakken kip
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 2 paprika’s (in blokjes)
  • 2 chilipepers (gesnipperd)
  • 2 limoenen
  • 1 blokje kippenbouillon

Taco’s met kip

  • 4 kleine zachte tacovellen
  • 1/3 van het kippenvlees
  • 1/2 van de blokjes paprika
  • 1/3 van de snippers rode ui
  • 1/3 van de snippers chilipeper
  • 3 el tomatenblokjes (blik)
  • 3 el zwarte bonen
  • 3 el mais (bokaal)
  • 100 g geraspte kaas (bv. cheddar)
  • een snuif kippenkruiden
  • een scheut olijfolie
  • zout

Limoensoep met kip

  • 2/3 van het kippenvlees
  • 2/3 van de blokjes verse tomaat
  • 1/2 van de blokjes paprika
  • 1/3 van de snippers rode ui
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 limoenen
  • een handje verse koriander
  • een snuif kippenkruiden (of zout)

Salsa

  • 1/3 van de blokjes verse tomaat
  • 1/3 van de snippers rode ui
  • 1 limoen
  • een handje verse koriander

Specifiek materiaal

  • ovenschaal

WOENSDAG 9 DECEMBER

Portobello-champignons & Oosterse ravioli met geitenkaas

portobello’s & paddenstoelensaus

  • 6 portobello-champignons
  • 1 grote sjalot
  • 1 teen knoflook
  • ½ blokje paddenstoelenbouillon (of groentebouillon)
  • takjes verse dragon
  • 2 dl volle room
  • klontjes boter of wat olijfolie
  • peper en zout

Tapenade

  • 100 g zwarte olijven (ontpit)
  • een handje pijnboompitten
  • 1 el kappertjes
  • een scheut fijne olijfolie
  • grof zout & peper

Wontons

  • 10 wonton-vellen (ontdooid)
  • 1 ei
  • 150 g geitenkaas
  • scheutjes honing

Afwerking

  • dragonsnippers
  • zwarte peper

Specifiek materiaal

  • keukenpenseel (uitstrijken geklutst ei)
  • staafmixer
  • keukenhanddok (uitlekken ravioli)

DONDERDAG 10 DECEMBER

Sushi o’clock

De rijst

  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water
  • 8 el rijstazijn (gesuikerd)
  • 1 tl zout
  • vullen/rollen/beleggen
  • 6 nori-vellen (zeewier)
  • 150 g verse zalmfilet (of stevige witte vis)
  • 50 g grote garnalen (voorgekookt)
  • 1 potje zalmeitjes
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • ½ mango

Om te serveren

  • wasabi-pasta
  • sojasaus
  • plakjes opgelegde gember
  • eetstokjes

Specifiek materiaal

  • een zak ijsblokjes
  • 2 vlakke schalen
  • matje om sushi te rollen

VRIJDAG 11 DECEMBER

Monster family cheeseburger & secret sauce

Monster burger

  • 1 rond wit brood (klein, ong. 300g)
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 3 uien
  • ½ ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 1 pakje smeltkaas in plakjes (bv.cheddar)
  • een hand gebakken uitjes (‘Bicky-uitjes’)
  • een scheutje Worcester sauce
  • klontjes boter
  • scheutjes olijfolie
  • peper en zout

Relish

  • 100 g zoetzure augurken (op z’n geheel of in plakken)
  • 100 g opgelegde uitjes (klein of middelgroot)
  • een scheutje honing
  • een scheutje azijn
  • zout

Secret sauce

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl kippenkruiden
  • een scheutje honing
  • een scheutje azijn

Specifiek materiaal

  • 2 braadpannen voor vlees (middelgroot tot groot)
  • evt. een grilpan
  • oven

‘Cook ensemble’, elke weekdag om 18.45 uur op VIER.

NIET TE MISSEN