Dealers op heterdaad betrapt tijdens politiecontrole in Antwerpen-Noord

Antwerpen -

Drie dealers zijn afgelopen weekend op heterdaad betrapt in Antwerpen-Noord. De politie hield in de wijk acties tegen drugsoverlast.

“Op hotspots waar recent een stijging van druggerelateerde overlast merkbaar was, heeft het wijkondersteuningsteam (wot) City (2060 en Borgerhout intra-muros) gerichte acties gehouden”, zegt de politiezone Antwerpen. Bij die acties werd ook een drugshond ingezet.

Zaterdagavond werd vlak bij het Sint-Jansplein een cocaïnedeal op heterdaad gezien. “De verkoper had nog enkele gebruikershoeveelheden cannabis en cocaïne op zak”, zegt de politie. “Hij werd voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.”

In de Greinstraat werd zondag dan weer een cannabisdealer op heterdaad betrapt, hij had nog een zevental gebruikershoeveelheden cocaïne op zak. “Ook deze verdachte werd aangehouden na voorleiding bij de onderzoeksrechter.” Zondagavond merkte het wot nog een verkoop van hasj op. “Bij de huiszoeking op het adres van de verkoper trof men nog enkele gebruikershoeveelheden hasj, een weegschaal en verpakkingsmateriaal aan”, aldus de politie. De verdachte wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Omdat de drie verdachten illegaal in het land verblijven stelde de politie de Dienst Vreemdelingenzaken op de hoogte.  sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio