Drie dealers opgepakt, heroïne, wiet en meer dan 10.000 euro in beslag genomen

Antwerpen -

Tijdens een actie van het wijkondersteuningsteam Centrum van de Antwerpse politie zijn verschillende dealers opgepakt. De politie nam verschillende soorten drugs en een hoop cash geld in beslag.

Het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum hield vrijdag een grote actie. “Die was gericht op druggerelateerde overlast”, legt de politie uit. In de Bisschopstraat, een zijstraat van de Carnotstraat, merkten de inspecteurs twee personen op die zich verdacht gedroegen. De twee hadden een kort contact en gingen vervolgens weer elk hun eigen weg. De politie controleerde een van hen. “Hij gaf aan dat de andere hem heroïne ging verkopen maar dat de deal niet was doorgegaan”, aldus de politie. De vermoedelijke dealer probeerde nog te vluchten maar kon opgepakt worden. Hij had gebruikershoeveelheden heroïne, 840 euro cash en een gsm op zak. “Bij de huiszoeking die hierop volgde, werd nog 31 gram heroïne, een gebruikershoeveelheid cocaïne en 3.320 euro in beslag genomen.”

Anderhalve kilo marihuana

In de omgeving van het Harmonie- en Albertpark trok een man op een bank de aandacht van het WOT. “Hij gedroeg zich nerveus en werd kort erna benaderd door een man met de uiterlijke kenmerken van een druggebruiker”, legt de politie uit. “Beide mannen hadden kort contact met elkaar en er vond een transactie plaats.” De vermoedelijke klant bevestigde aan de politie dat hij een dosis heroïne gekocht had. De politie controleerde vervolgens de dealer, die had nog twintig andere gebruikershoeveelheden van het bruine goedje op zak. “Hij had ook 220 euro en vier gebruikershoeveelheden cocaïne bij zich”, zegt de politie. Tijdens een huiszoeking op het adres van de man werden nog 29 dosissen heroïne, zeven pakjes cocaïne en bijna 7.000 euro cash gevonden.

Ook in een lopend onderzoek kon het wot Centrum een succes boeken. “Na het onderzoeken van verschillende dossiers inzake handel in verdovende middelen, werd een bovendealer van marihuana geïdentificeerd.” Tijdens een huiszoeking zondag in de Broederminstraat werd bij de 66-jarige verdachte werd meer dan anderhalve kilo marihuana gevonden. “Er lagen ook verpakkingsmateriaal, twee weegschalen en 450 euro.”

De drie verdachten worden allemaal voorgeleid bij de onderzoeksrechter.  sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio