Piet den Boer van Foundation Mechelen en schepen Gabriella De Francesco hopen 500 kinderen blij te maken. 

Piet den Boer van Foundation Mechelen en schepen Gabriella De Francesco hopen 500 kinderen blij te maken. ©  Stad Mechelen

Mechelse actie om ieder kind cadeautje te geven: “Dromen laten uitkomen”

Mechelen -

Verschillende organisaties zetten samen met de stad Mechelen een warme eindejaarsactie op. Het doel: 500 kwetsbare kinderen of kinderen met een beperking blij maken met een cadeautje van ongeveer 30 euro. Giften vanaf vijf euro zijn meer dan welkom.

Sven Van Haezendonck

Via de webpagina ‘Geef een geschenk’ op de website van Mechelen Houdt Je Warm kan iedereen tot eind dit jaar een cadeautje schenken. De stad roept inwoners, organisaties en bedrijven op om solidair te zijn en mee te sponsoren.

“Je als kind uitgesloten voelen tijdens de feestdagen komt hard aan. Daarom zetten we een warme eindejaarsactie op, zodat ieder kind zijn of haar wens in vervulling ziet gaan”, vertelt Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+), schepen van Armoedebestrijding.

Uit een boekje boordevol speelgoed kunnen Mechelse kinderen tussen 3 en 12 jaar zelf een keuze maken. Ze kunnen kiezen uit een lijst van vijftig cadeautjes. Alle geschenken worden aangekocht bij Mechelse handelaars of ketens die in de stad een vestiging hebben: De Banier, Dreamland, Fun, Japsnoet, Happyland, Pardoes en Spelfanaat.

Mooi initiatief

Foundation Mechelen, dat normaal een kerstconcert organiseert voor goede doelen, schaart zich mee achter het project. “Een mooi initiatief waarbij we ervoor zorgen dat er geen kinderen achterblijven. We laten dromen uitkomen”, zegt Piet den Boer.

De actie loopt in samenwerking met het Kansarmoede Netwerk (KAN) en de stedelijke adviesraad voor personen met een handicap (SARPH). “Samen zorgen we ervoor dat we deze kinderen kunnen bereiken”, klinkt het.

Eind dit jaar of begin volgend jaar moeten alle kinderen hun geschenk hebben.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio