Nils, de kleinzoon van Peter Delvaux, kwam graag meehelpen. ©  Dirk Vertommen

Gezinnen helpen Thiebroekbos uitbreiden met 2.600 bomen

Mechelen -

Met de hulp van Natuurpunt heeft de stad Mechelen zaterdag 2.600 nieuwe bomen geplant aan het Thiebroekbos in Battel. De natuurvereniging kon daarvoor rekenen op gezinnen die in hun bubbel mee boompjes kwamen planten.

De aanplanting van 2.600 bomen op een perceel van 6.600 vierkante meter langs de Thiebroekvaart is de grootste van zes plantacties die de stad deze maand onderneemt. “Ze past in onze plannen voor het Beschermd Natuurpark Rivierenland waarvan het Thiebroekbos, natuurgebied Den Battelaer en de omgeving van het Zennegat een belangrijk onderdeel zijn”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Natuur- en groenontwikkeling. In totaal komt er een hectare bos bij.

Voor de plantacties doet de stad beroep op Natuur- en Landschapszorg, het maatwerkbedrijf in de schoot van Natuurpunt. Bij de aanplanting vlak naast het voetbalveld van SK Rapid Leest kwamen tien gezinnen uit het beheerteam van Den Battelaer een handje toesteken. Ze werkten elk in hun eigen plantzone en met hun eigen materiaal. “Hier groeien inheemse bomen en heesters uit tot een bos dat de toekomstige wandelaar zonder twijfel zal bekoren”, zegt Peter Delvaux van het beheerteam.

LEES OOK. Dijlestad plant 5.000 bomen in tien dagen: “Dit is zeker geen stunt”

svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio