Bewoners van de Schrijnstraat zijn creatief met licht. ©  Bastien Vincent

Schrijnstraat tovert zich om tot schijnstraat

Mechelen -

Al voor het derde weekend op rij toverden de bewoners van de Schrijnstraat in Mechelen vrijdagavond hun straat om tot een schijnstraat. Ze hopen er andere straten in de stad mee te inspireren.

Tijdens de eerste lockdown kwamen de buren van de straat in het Groot Begijnhof geregeld even buiten en zongen ze zelfs samen. “Maar nu helemaal niet meer of zeker te weinig”, zegt Pier De Kock. En dat is buiten de creatieve duivel-doet-al gerekend. Daarom riep hij zijn buren op om iedere vrijdagavond om 20u gedurende tien minuutjes de lichtjes te laten schijnen.

“Je kan daarvoor een bureaulamp gebruiken, een zaklamp of een koplamp en er op de meest creatieve manier mee op de muur van je overbuur schijnen. Of je gaat creatief aan de slag met knipsels, spiegels en sterretjes. Iedere week komt er iets anders bij”, vertelt De Cock. Het resultaat mag er wezen en het filmpje post de straat telkens op de Facebookgroep #2800love.

“We houden ons aan de coronamaatregelen en misschien inspireren we er ook andere straten mee. Op die manier organiseren we een lichtpuntje in deze donkere tijden”, klinkt het. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio