©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse K. kansloos onderuit op bezoek bij leider Union

Geen stuntwerk, wel een ferme pandoering zaterdagavond voor Lierse K. op bezoek bij leider Union, waar de Pallieters halfweg al in de touwen hingen en na de pauze helemaal koud werden gemaakt. Met 3 op 27 begint het seizoen van Lierse stilaan heel somber te kleuren.

Kurt Guldentops

De nipte nederlaag in de Kempense derby tegen Westerlo mocht dan wel geen punten opgeleverd hebben, verse moed brouwde dat onderonsje wel. En dus sleutelde Tom Van Imschoot niet al te gulzig aan zijn basiself. Daaruit verdween enkel Terry Osei-Berkoe ten koste van de uit schorsing terugkerende Scott Bitsindou, die als extra wapen mee centraal in de defensie werd gespijkerd.

Dat verdedigend blok hield overigens een halfuur goed stand. Een periode, waarin Lierse zelfs de betere kansen kreeg. Uit een vrijschop van Gilis werd een kopbal van Bitsindou nog tijdig weggeveegd en Placca kwam na een diepe bal van Smolders zowaar zelf oog in oog met Moris. De spits besloot echter ongelukkig naast. Weer de eerste kansjes dus voor de Pallieters, maar de goal viel toch alweer aan de overzijde. Bij een snelle omschakeling vond Undav zijn maatje Labeau aan de tweede paal en die schoot hoog in het dak van het doel binnen. Nog voor de pauze mochten de boeken helemaal dicht, toen Vanzeir tussen Bitsindou en Smolders in moeiteloos een voorzet van Bager in de korte hoek kon knikken.

Meteen na rust kwam een ander oud zeer boven drijven. De fletse manier waarop Lierse uit de kleedkamer blijft komen. Niet eens een minuut ver in die tweede periode en een derde tegengoal hing tegen de touwen. Undav legde binnen op aangeven van Vanzeir. Een tegentreffer, die de veer helemaal deed breken bij de getergde Pallieters. Nog voor het uur had opnieuw Undav overigens de score verder aangedikt. Kopjes naar beneden, licht uit bij Lierse, dat In een ellendig lang laatste halfuur langs Bah overigens nog 5-0 cijfers om de oren kreeg.

Met 3 op 27 kleurt het rapport van Lierse niet enkel gitzwart, bovendien raken de Pallieters de voeling met hun concurrenten steeds meer kwijt. En rijst vooral de vraag hoe de Lierenaars op korte termijn nog een ommekeer kunnen verwezenlijken.

UNION: Moris, Bager, Burgess, Van Der Heyden, Jordanov (84’ Sigurdarson), Cochrane, Nielsen, Lynen, Undav, Vanzeir (79’ Bah), Labeau (70’ Mehlem).

LIERSE K.: De Smet, Troonbeeckx (65’ Van Genechten), Smolders, Bitsindou, Santermans, Cauwenberg, Van der Veken, El Ansri (57’ Janssen), Gilis, Samyn (73’ Petrov), Placca.

DOELPUNTEN: 34’ Labeau 1-0, 41’ Vanzeir 2-0, 46’ Undav 3-0, 56’ Undav 4-0, 87’ Bah 5-0.

GELE KAARTEN: 27’ Santermans, 32’ Labeau, 35’ Cauwenberg.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Staessens.

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.