In het arrondissement Mechelen wijzigt op verschillende plaatsen de ophaaldag. ©  Joren De Weerdt

Ivarem wijzigt dagen voor afvalophaling: “Kijk je kalender goed na”

Mechelen, regio -

Ivarem wijzigt vanaf 2021 de ophaaldagen in verschillende gemeenten en steden van het arrondissement Mechelen.

De afvalbeheerder legt momenteel de laatste hand aan de afvalkalenders voor volgend jaar. Vanaf midden december vallen ze in de brievenbus. “Kijk deze goed na, zodat je in 2021 geen enkele ophaling mist”, zegt Filip Van Assche, woordvoerder van Ivarem.

Voor inwoners van Bonheiden gebeuren de ophalingen vanaf volgend jaar enkel nog op donderdag. De ronde op vrijdag vervalt. “Bonheiden is opnieuw een grote zone”, klinkt het.

In Bornem organiseert Ivarem voortaan twee ophaaldagen. Voor het grootste deel van de inwoners is dat op maandag. In het marktgebied in de omgeving van de Boomstraat en het Cardijnplein komen de ophalers langs op vrijdag.

In Lier passeert de vuilniswagen enkel nog op dinsdag, niet meer op vrijdag. Voor Mechelen wijzigt de ophaaldag in een groot aantal straten. De inwoners checken er best even hun afvalkalender. Dat kan ook via een app. In Puurs-Sint-Amands wijzigen de ophaaldagen ook. In Sint-Amands nemen ophalers je afval mee op woensdag, in Puurs op vrijdag.

De ophaaldag in Sint-Katelijne-Waver verschuift van donderdag naar vrijdag. In Berlaar (donderdag), Duffel (woensdag), Putte (woensdag) en Willebroek (maandag) wijzigt er niets. svhMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio