Achtervolging op E19 vanuit Mechelen eindigt met crash in Wilrijk

Wilrijk -

Op de E19 richting Antwerpen vond vrijdagavond een achtervolging aan hoge snelheden plaats. Een 24-jarige bestuurder probeerde in Mechelen te ontkomen aan een alcoholcontrole en sloeg op de vlucht. Na de crash trof de politie zakjes cannabis en bijna 3.000 euro cash aan in de auto.

De bestuurder stoof er iets na 21.30 uur vandoor aan de WODCA-controle op de Guido Gezellelaan in Mechelen. In zijn vlucht probeerde hij ook enkele politiewagens van de baan te rijden. Op de Battelsesteenweg haalde hij snelheden tot 150 km/u en negeerde hij tot tweemaal toe een rood licht. De lokale politie Mechelen-Willebroek zette meteen de achtervolging in richting E19.

Op de snelweg ging het in sneltempo richting Antwerpen. Daar werden snelheden tot 200 km/u gemeten. Verschillende politiekorpsen kwamen in bijstand, maar de bestuurder van de zwarte Renault wou niet van ophouden weten.

Spijkermat

Aan de Craeybeckxtunnel nam hij de afrit Wilrijk, maar net voorbij de tunnel onder de R11 stond de Antwerpse politie hem al op te wachten met een spijkermat. De vluchtende bestuurder probeerde de politie nog te ontwijken, maar vloog uit de bocht en knalde meermaals tegen de vangrails.

Lees verder onder de foto

 © BFM

De 24-jarige man raakte niet gewond, maar werd na de crash klemgereden en opgepakt. Hij reed onder de invloed van drugs en had ook geen rijbewijs op zak. Hij bleek geen onbekende voor politie en gerecht. In het verleden liep de man al meerdere veroordelingen op voor het rijden onder invloed van drugs.

Cannabis

In het voertuig van de man trof de politie zakjes cannabis en bijna 3.000 euro cash aan. Daarom werd beslist een huiszoeking bij de verdachte thuis te houden. Daar vond de politie nog meer drugs, namelijk cannabis, mdma en hasj. De 24-jarige verdachte werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, die hem liet aanhouden voor handel en bezit van verdovende middelen. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

 © Lokale Politie Mechelen-Willebroek

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio