De stad Mechelen biedt in totaal zestig plaatsen om te studeren aan. ©  Photo News

Stad richt twee stille studeerplekken in

Mechelen -

Op twee locaties richt de stad Mechelen stille studeerplekken in waar studenten vanaf woensdag 9 december na reservering welkom zijn. De zestig plaatsen komen in het Cultuurcentrum en in het dorpshuis van Hombeek.

Door de coronacrisis moeten studenten verplicht thuis studeren. Al is het niet voor alle jongeren even evident om dat in alle rust te kunnen doen. Anderen hebben nood aan gezelschap, ook al is het op afstand. “Zoals vorige jaren kunnen wij ze niet in grote aantallen voorzien. De veiligheidsmaatregelen zijn zeer strikt, maar de stad werkt toch een coronaproof alternatief uit”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Onderwijs.

Voorlopig al tot vrijdag 15 januari kunnen studenten terecht in het Cultuurcentrum, waar er veertig plaatsen zijn. In het dorpshuis van Hombeek is twintig het streefdoel. Stadspersoneel zorgt voor permanentie en toezicht. Reserveren kan online vanaf 19u de dag voordien.

Van Jong CD&V mogen er gerust nog meer studeerplekken komen. Bijvoorbeeld in lege kantoorruimtes, sporthallen of dienstencentra. “Een goede omgeving om te studeren, is cruciaal voor goede studieresultaten, maar ook voor het mentale welzijn van studenten”, zegt Karl Lauwers. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio