Gunter Van Lent en Pascale Mampaey schonken trapautootjes aan de kinderafdeling. © Joris Herregods

Autodealer schenkt babyracers aan kinderafdeling

Mechelen -

Gunter Van Lent (53) en Pascale Mampaey (52) van BMW-garage Juma trokken vrijdag naar de kinderafdeling van het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Ze hebben er drie kleine trapautootjes voor zieke patiëntjes cadeau gedaan.

“Nu we stilaan aan het einde van een meer dan turbulent jaar komen, is het tijd om even stil te staan. Ook voor ons was het moeilijk, maar we mogen niet klagen. Daarom doen we als ondernemer graag iets terug voor de samenleving en waar kunnen we dat op dit moment beter doen dan in de zo geteisterde zorgsector”, vertelt Gunter Van Lent van Juma.

Samen met zijn echtgenote Pascale Mampaey, wiens ouders het bedrijf bijna 35 jaar geleden hebben opgericht, ging hij vrijdag even op bezoek op de dienst pediatrie van het Sint-Maartenziekenhuis. Ze hadden drie trapautootjes van BMW mee. “Misschien kunnen de jongste kindjes straks naar hun onderzoek met deze babyracers. Omdat de aandacht de jongste tijd zo vaak naar corona gaat, vonden we dat de kinderafdeling een extra attentie verdiende. Zeker voor kinderen die Sinterklaas of kerst thuis moeten missen, hopen we hiermee een beetje plezier te brengen”, legt Van Lent uit.

“Misschien kunnen de jongste kindjes straks met deze babyracers naar hun onderzoek”, zegt Van Lent. © Joris Herregods

Juma, dat ook een vestiging in Leuven heeft, schonk eerder al autootjes aan de twee ziekenhuizen in de universiteitsstad. Verschillende andere BMW-dealers in het land voeren een gelijkaardige actie. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio