©  JAB

Bibliotheken brengen hun boeken via scholen tot bij de kinderen

Antwerpen

De bibliotheken en scholen in Antwerpen slaan de handen in elkaar om het leesplezier bij kinderen en jongeren te verhogen. Met het project ‘Bib op school’ brengen de Antwerpse bibliotheken hun collectie via de scholen tot bij de kinderen.

“De ‘Bib op school’ brengt de boeken letterlijk tot bij onze leerlingen”, zegt schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a).

Een heel schooljaar wordt een grote collectie kinderboeken aan de school uitgeleend. Het project vormt een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuwe scholenwerking en de verbreding van het huidige aanbod van de bibliotheken. Die scholenwerking was aan vernieuwing toe omdat ze niet voldoende mee was geëvolueerd met de toename van het aantal kinderen en het aantal klassen in de stad.

“Voor een gemiddelde kleuter- en lagere school bestaat het aanbod van ‘Bib op school’ uit ongeveer 1.200 boeken, verdeeld over verschillende leeftijden en genres”, zegt schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Deze collectie wordt jaarlijks onderhouden, geactualiseerd en aangevuld met nieuw verschenen boeken. ‘Bib op school’ zal ervoor zorgen dat een kwart meer kinderen kan genieten van kwaliteitsvolle literatuur.” evw

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio