Bewoner betrapt twee inbrekers op heterdaad in woning te Wuustwezel

De lokale politie Grens heeft woensdag twee inbrekers gevat in Hoogstraten. Ze waren even daarvoor op heterdaad betrapt in een woning in Wuustwezel, maar sloegen op de vlucht.

Een bewoner van de Vorssingersweg in Wuustwezel belt woensdag rond 11.30 uur de politie. Hij had net daarvoor twee inbrekers op heterdaad betrapt in zijn woning, maar het duo sloeg op de vlucht. Ze werden wel gevolgd door een werknemer van het slachtoffer en ook verschillende patrouilles van politiezones Grens, Noorderkempen en Voorkempen starten een achtervolging.

In Hoogstraten kan het duo even later gevat worden. “Tijdens de fouille worden sigaretten en een aansteker van het slachtoffer in de zak van een verdachte aangetroffen”, zegt de lokale politie Grens op vrijdag. De daders waren eerder die dag al opgemerkt op een terras aan een woning in de Hoogstraatseweg in Wuustwezel. Toen werden ze ook op heterdaad betrapt, maar konden ze ontkomen.

“Ze lieten hierbij schoenafdrukken echter achter die overeenkomen met de schoenen van de verdachten”, klinkt het. De daders, twee mannen van 32 en 36 jaar oud, worden dan ook gearresteerd en overgedragen aan het Antwerpse parket.

 jtp

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio