Op de Schoenmarkt misbruikte een bestuurder de kaart van zijn schoonmoeder. © Sven Van Haezendonck 

Al 275 boetes voor misbruik parkeerplaatsen voor personen met beperking

Mechelen -

De politie heeft dit jaar in Mechelen al 275 boetes van 116 euro uitgeschreven voor het onrechtmatig gebruik van parkeerplaatsen voor personen met een beperking.

Voor de politie Mechelen-Willebroek is zulk misbruik al langer een permanent aandachtspunt. “De parkeerplaatsen zijn meestal vlakbij belangrijke bestemmingen gelegen, zoals de ingang van een winkelcomplex, dienstencentra of in het stadscentrum. Die gereserveerde plaatsen stelen van minder mobiele mensen, is bijzonder asociaal”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Preventie.

Voertuig getakeld

De Internationale dag voor personen met een beperking afgelopen donderdag was voor de stad en de politie geknipt om daar nog eens op te hameren. Tien bestuurders gingen op de bon. Vier daarvan aan een nachtwinkel op de Leuvensesteenweg. Van een bestuurder die niet te vinden was, werd het voertuig ook getakeld. Bovenop een boete van 116 euro moet deze persoon nog eens 272 euro takelkosten betalen. Op de Schoenmarkt liep een bestuurder tegen de lamp die misbruik maakte van de kaart van zijn schoonmoeder. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio