De openstaande spoorwegbrug over het Willebroeks Zeekanaal vertoont regelmatig technische problemen. © JB

Onderzoek naar probleem aan spoorwegbrug Boom-Puurs

Puurs -

De Burgerbeweging ProMobiel Klein-Brabant/Vaartland heeft de problemen aan de spoorwegbrug tussen Boom en Puurs gesignaleerd aan Infrabel. Minister van mobiliteit Georges Gilkinet laat het probleem onderzoeken.

De Burgerbeweging ProMobiel Klein-Brabant/Vaartland vindt dat er werk moet gemaakt worden van een deugdelijke oplossing voor de spoorwegbrug tussen Boom en Puurs over het Willebroeks kanaal of de Lijn 52.

“Regelmatig horen we op de radio dat het spoorwegverkeer tussen Puurs en Boom onderbroken is. De spoorwegbrug in Boom is de schuldige. Het gaat hier om een structurele fout die nu al jaren aansleept. Wij en de reizigers blijven op onze honger zitten. Wij gaan ervan uit dat een S-lijn een prioritaire behandeling krijgt”, zegt Joos Wauters voor ProMobiel Klein-Brabant/Vaartland.

Bovendien is de vervangbus gezien het parcours Puurs-Boom geen goede oplossing; de rijtijd wordt verdubbeld zodat aansluitingen steevast gemist worden. Deze vraag is bezorgd aan Infrabel en de verantwoordelijke minister Georges Gilkinet die inmiddels ook antwoordde. Hij laat weten dat er via het Boostplan voor dergelijke problemen al 100 miljoen euro is uitgetrokken. “Ik neem contact op met Infrabel en de NMBS om de precieze toestand van de L52-infrastructuur te weten te komen.” (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio