CEO Glenn Roggeman aan de AED Studios. 

CEO Glenn Roggeman aan de AED Studios. ©  rr

AED stelt studio’s en zalen in Lint ter beschikking als vaccinatiecentrum

Lint -

CEO Glenn Roggeman van AED Group stelt de filmstudio’s en evenementenzalen in Lint ter beschikking van de overheid om in te richten als vaccinatiecentrum. “Er is veel plaats voor bezoekers, een grote parking én het staat leeg tot eind 2021.”

Glenn Roggeman kreeg het idee om zijn AED Studios in Lint aan te bieden aan de overheid na het zien van beelden uit Duitsland, waar nu al vaccinatiecentra worden gebouwd. “De eerste grote boekingen voor onze filmstudio’s en evenementenzalen druppelen binnen voor september 2021. Tot dan hebben wij veel ruimte leeg staan.”

Volgens de CEO hebben de studio’s veel troeven. “We hebben grote studio’s waarin de bezoekersstromen zeer veilig geleid kunnen worden. We hebben een parking voor duizend voertuigen, het treinstation ligt voor de deur en er loopt zelfs een fietsostrade door onze straat. Daarnaast beschikken wij over krachtige elektriciteitsvoorzieningen om de koeling voor de vaccins op aan te sluiten. Tot slot mogen onze grote servers worden gebruikt om het administratieve werk op uit te voeren.”

Roggeman zegt dat de overheid AED Group altijd mag contacteren om de voorzieningen te ontplooien. “Ik denk dat we de voorkeur aan expo’s en grote zalen moeten geven om onze ziekenhuizen en de artsen te ontlasten van vaccinaties. Zij moeten opnieuw op normale kracht kunnen draaien na deze drukke tijden.” (fisp)

MEER OVER Coronavirus