©  Photo News

Ivan Leko kijkt uit naar zondag: “Tegen Genk zien wie het beste voetbal brengt”

Geen tijd om te lang stil te staan bij de Europese kwalificatie van Antwerp. Zondag staat er alweer een wedstrijd op het programma, nietwaar Ivan Leko?

dvd

“Ja, tegen een zeer sterke tegenstander”, zegt de Kroaat. “Genk won niet voor niks zes keer op rij, en staat niet voor niks op kop. Ze hebben een heel duidelijke manier van spelen en zijn vooral offensief sterk. Dan denk ik aan die drie voorin (Bongonda, Ito en Onuachu, red.), maar bijvoorbeeld ook aan hun aanvallend ingestelde backs. Laten we zondag zien wie van de twee teams het beste voetbal brengt.”

Genk heeft natuurlijk het voordeel dat het veel meer tijd had om de match voor te bereiden. “Zij speelden inderdaad vorige zaterdag voor het laatst. Intussen hebben wij nog twee duels afgewerkt. Dat is een voordeel, maar misschien hebben wij het voordeel van de flow waarin we zitten. Zo kan je het ook bekijken. De sfeer gisteren was weer top. Logisch, want hoewel die zeges tegen Tottenham, Ludogorets en LASK al historisch waren, hadden we nog niets in handen. Nu wél, die 1/16de finales. En als we nu nog wat efficiënter worden… Er waren al verschillende matchen waarin we met meer goals verschil hadden moeten winnen.”

Wie vervangt Haroun?

Tegen Genk kan Antwerp geen beroep doen op de geschorste Haroun. Een aderlating. Leko vermeldde deze week nog dat Haroun nog maar één match miste – die op Anderlecht – en dat ze toen verloren. “Faris is niet voor niks onze captain. Maar ik heb ook vertrouwen in de andere jongens. We hebben opties genoeg: Birger Verstraete, Boya, Gerkens, Louis Verstraete ook.”

Wie zal spelen, dat gaat Leko ons natuurlijk niet vertellen. Maar dat hij Gerkens ook op de positie van Haroun als een optie beschouwt, is goed om te weten. Is logisch ook, want de middenvelder stond destijds bij Genk ook een rijtje lager dan nu bij Antwerp. “Ik zet hem liever hoger, zoals nu en bij STVV. Maar tegen OHL heeft hij het laatste half uur ook de positie van Faris overgenomen. Dat is geen probleem, hij past zich makkelijk aan.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws