De fietsen van E-bike to go zijn herkenbaar door de groene velgen. ©  RR

Antwerpen heeft er nieuwe speler met elektrische huurfietsen bij

Antwerpen -

E-bike-to-go komt naar Antwerpen. Deze Nederlandse firma biedt abonnementen aan voor elektrische fietsen. “Met dit aanbod richten wij ons op pendelaars uit de rand van de stad en fietskoeriers”, zegt Bas Brinkman van E-bike-to go.

Wie deze fietsen met groene velgen eens wil uitproberen, kan dat zaterdag tussen 11 en 14 uur aan de Godefriduskaai op het Eilandje. E-bike-to-go is de grootste aanbieder van elektrische fietsabonnementen in Nederland en breidt de activiteiten nu uit naar Antwerpen. Het E-bike-to-go-abonnement kan je afsluiten voor 109 euro per maand. Het is een flexibele all-in formule en maandelijks opzegbaar.

Als de fiets defect is, kan die direct worden ingeruild. Met de batterij kan tot 70 kilometer worden gefietst.

Hoewel Antwerpen al heel wat aanbieders van fietsen kent, zoals de deelfietsen Velo, maar ook Swap dat met abonnementen werkt, ziet Brinkman nog ruimte in Antwerpen voor zijn fietsen.

“De vraag is gewoon groot, ook in Antwerpen”, zegt Brinkman. “We richten ons naar professionals en consumenten. Het gaat over de fietskoerier die veilig en snel wil leveren, een restaurant dat is gestart met takeaway tijdens de lockdown of een werknemer die graag op een milieubewuste manier naar het werk wil fietsen.” svw

 ©  rr

MEER OVER Mobiliteit stad & rand