Paul Hermans aan het bord en naast hem George Meys, districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen Annemie Plompen. ©  w&f

Dreef in Veltwijckpark heet voortaan Joseph Hermansdreef

Honderd jaar na het behalen van goud en brons in de discipline boogschieten tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen, krijgt Joseph Franciscus Hermans in zijn geboortedorp een eigen straat. Daarmee eert het district één van haar sportiefste inwoners.

De dreef zonder naam in de Veltwijcklaan tussen de Lindenlei en de Zuster Nathaliestraat heet voortaan Joseph Hermansdreef. Een groot feest is het vrijdagochtend niet geworden. Naast districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen voor Sport Annemie Plompen (N-VA), waren enkel familielid Paul Hermans en George Meys, voorzitter van de staande wip De Hoop, aanwezig. Joseph, Frans voor de vrienden, behaalde tweemaal goud en eenmaal brons. Hermans (1890-1925) was actief bij de boogschuttersmaatschappij De Hoop. In dat Olympisch jaar kon de maatschappij ‘koninklijk’ aan zijn naam toevoegen en werd er dus dubbel gefeest.

Aanvankelijk was het de bedoeling honderd jaar Olympische Spelen en de figuur van Hermans met een groot feest te herdenken. Dat kan nu niet en daarom gebeurde de onthulling van de straatnaam in beperkte kring. Mogelijk komt er later nog een speciaal moment. (mawo)

 ©  w&f

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio