Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Politiezone Antwerpen

Politie legt etentje voor 17 stil in Antwerps restaurant

De uitbater van een restaurant in de Antwerpse wijk Dam mag zich aan een stevig pv verwachten nadat hij donderdagavond eten had geserveerd aan in totaal 17 personen.

De politie controleerde het restaurant na een melding uit de buurt. Bij aankomst van de politie begaven enkele mensen zich naar de achterkant van de zaak. Daarom nam een patrouille plaats aan een zijingang van het restaurant.

“Enkele ogenblikken later probeerden drie mensen de zaak via deze weg te verlaten, maar zij botsten op de wachtende inspecteurs”, zegt de Antwerpse politie. “Aanvankelijk vonden onze mensen acht personen, maar tijdens verder nazicht in het gebouw werden nog eens negen personen aangetroffen die samen aan tafel zaten en voorzien waren van eten en drinken.

Iedereen werd geïdentificeerd en er werd een pv opgemaakt. Wie met de auto wilde vertrekken, moest eerst een ademtest afleggen. Eén persoon kreeg nog een boete omdat hij kort na het verlaten van de plek werd betrapt op wildplassen. “De uitbater van de zaak mag zich ook aan een pv verwachten omdat hij zijn zaak ter beschikking stelde voor het verboden onderonsje”, klinkt het.  dvd

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio