©  Joris Herregods

Uitbater van ‘t Keteltje naar rechtbank verwezen voor mensenhandel

In het dossier rond café ’t Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier heeft de raadkamer in Antwerpen donderdag de uitbater en vijf anderen naar de correctionele rechtbank verwezen. Ze zullen zich onder andere moeten verantwoorden voor mensenhandel.

Het café in de Oudemansstraat is een goed gekend ontmoetingsplaats tussen, voornamelijk Nigeriaanse, sekswerkers en een voornamelijk ouder blank mannelijk publiek. De afgelopen decennia nam ’t Keteltje een centrale plaats in bij onderzoeken naar mensenhandel van Nigeriaanse slachtoffers, onder wie ook minderjarigen.

“Dit onderzoek ging in januari 2019 van start met nieuwe vaststellingen door lokale politie Antwerpen. De uitbater werd meermaals door de bestuurlijke overheden op het matje geroepen, maar in de praktijk veranderde er niets. Daarom had het parket beslist om een gerechtelijk onderzoek te openen naar de prostitutiefeiten en feiten van ontucht rond het café”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Op 9 november voerde het gespecialiseerde prostitutieteam van de Antwerpse politie onder leiding van de onderzoeksrechter een reeks huiszoekingen uit in het café, op het adres van de zaakvoerder in Stabroek en op twee adressen in Antwerpen die als ‘afwerkplaatsen’ werden beschouwd. In het café, dat daarna verzegeld werd, trof de politie vijftien Nigeriaanse vrouwen aan.

Zes verdachten zijn nu naar de correctionele rechtbank verwezen. “Het gaat om zes mannen tussen 31 en 74 jaar, namelijk de uitbater en werknemers van het café, een vaste klant en de eigenaar van het pand. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor mensenhandel en het houden van een huis van ontucht”, aldus Aerts nog.

 ©  Joris Herregods

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio