© ATV

Holzhauser draagt steentje bij aan standbeeld Beerschot-icoon Rik Coppens

Beerschot zamelt al enkele maanden geld in voor een standbeeld van icoon Rik Coppens. Daarvoor doet de Kielse club beroep op supporters, maar kan ze ook rekenen op de steun van Rapha Holzhauser. De sterkhouder van het moment schenkt 1.000 euro aan project ‘Bronzen Rik’.

Thomas Franken

LEES OOK: Beerschot wil clublegende Rik Coppens standbeeld geven

“Het is belangrijk dat een legende als Coppens een plaats krijgt in ons stadion”, laat Holzhauser verstaan op de website van Beerschot. “Hij was belangrijk voor Beerschot en voor het Belgisch voetbal. Daarom wil ik ook mijn steentje bijdragen”, aldus de Oostenrijkse draaischijf van het Kiel.

Jean Rylant, de drijvende kracht achter het project, wil de inzamelactie nieuw leven inblazen nadat die even on hold was gezet door de lockdown. “Er moet nog maar een klein bedrag opgehaald worden”, verduidelijkt Rylant. “Nu beginnen we er opnieuw aan en ik hoop dat we die laatste euro’s snel verzamelen.”

Wie zelf een bijdrage wilt leveren, kan hiervoor terecht op de website van Beerschot. “Een bijdrage hoeft niet groot te zijn. Elke euro telt. Rik verdient dit”, aldus Rylant.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws