Het incident speelde zich af aan het station van Puurs. © Joris Herregods

Steekpartij aan station: enige meerderjarige krijgt opschorting

Puurs -

Een 19-jarige man uit Boom heeft van de Mechelse correctionele rechtbank opschorting van straf gekregen voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in Puurs. De man deelde geen messteken uit, maar gaf wel toe geslagen te hebben.

Op 19 oktober van vorig jaar zakten een drietal jongeren uit de streek van Boom met de bus af richting het station van Puurs (Puurs-Sint-Amands) om er de confrontatie aan te gaan met enkele andere jongeren. Dat groepje bestond uiteindelijk uit een vader en zijn twee zonen. Volgens de vader was het vooral de bedoeling om een conflict, dat op school in Boom was ontstaan, uit te praten.

De confrontatie liep echter snel uit de hand. De vader en een van de zonen werden gestoken met een mes. Vooral de vader was er ernstig aan toe. Hij liep een steekwonde in zijn buik op. De messteken werden door een van de minderjarigen uitgedeeld. Die kreeg ondertussen een sanctie van de jeugdrechter.

De enige meerderjarige van de agressors was een 19-jarige uit Boom. De man verklaarde dat hij nooit betrokken was bij het bewuste conflict op school – volgens het Openbaar Ministerie ging het om een afpersingszaak – maar dat hij mee naar Puurs was afgezakt omdat zijn vrienden het vroegen. De man gaf wel toe geslagen te hebben.

De correctionele rechtbank legde de kerel nu een opschorting met bijhorende voorwaarden op. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio