De Bernard De Vadderlaan wordt een fietsstraat. © Jan Brys

Bernard De Vadderlaan wordt een fietsstraat

Kapellen -

Het Kapelse gemeentebestuur gaat van de Bernard De Vadderlaan een fietsstraat maken. Vooraleer het zo ver is, worden er eerst 21 bomen gerooid en weg- en rioleringswerken uitgevoerd.

Door de aanleg van het nieuwe fietspad tussen de Fortsteenweg en de Bernard De Vadderlaan enkele jaren geleden, wordt deze laatste zeer vaak gebruikt door fietsers. Dit nieuwe fietspad biedt voor de fietsers een veel korter traject van de Hoogboomsteenweg naar het centrum van de gemeente.   

“Vooraleer de Bernard De Vadderlaan een fietsstraat wordt, gaan we de oudere bomen rooien. Uit een studie is gebleken dat 21 beuken zich in een zorgwekkende conditie bevinden”, legt schepen van Groenvoorziening en Milieu Frederic van Haaren (Open Vld) uit. Er wordt centraal in de straat riolering aangelegd. Na al deze werkzaamheden wordt het groene karakter van de straat opnieuw hersteld. We krijgen voor deze ingrepen subsidies van Vlaanderen. De bewoners werden al op de hoogte gebracht met een brief”, vervolgt van Haaren.

In een fietsstraat wordt de snelheid beperkt tot 30 kilometer per uur en hebben de fietsers voorrang op het autoverkeer. Een auto mag met andere woorden geen fietsers voorbijsteken. (jbr)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio