©  EPA-EFE

Pieters, Colsaerts en Detry halen eindfase Dubai Championship Golf

Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry hebben zich alle drie kunnen plaatsen voor de finaleronden op het Golf in Dubai Championship.

BelgaBron: BELGA

Pieters zette na zijn openingsronde van 67 slagen een tweede ronde neer van 68 slagen. De viervoudige European Tour-winnaar zag zes birdies in de hole verdwijnen waartegen hij twee keer in de fout ging. De Antwerpenaar moest een plaats inleveren en sloot dag twee af op een gedeelde 21ste plaats. Pieters telt met zijn score van negen onder par acht slagen meer dan Andy Sullivan die de leiding waarneemt.

De 33-jarige Engelsman, die eerder dit seizoen de English Open won en donderdag nog met een ronde van 61 slagen voor een nieuw baanrecord zorgde, kwam op dag twee rond in 66 slagen en telt nu drie slagen voorsprong op zijn landgenoten Ross Fisher en Matt Wallace.

Nicolas Colsaerts, die na een matige eerste ronde van 72 slagen op een gedeelde 73ste stek stond, deed het op dag twee met een foutloze ronde van 67 slagen een pak beter. Zo klom de regerende Open de France-kampioen naar een gedeelde 56ste plaats.

Thomas Detry kon geen progressie maken. De nummer zeventien op het European Tourklassement (Race to Dubai), moest genoegen nemen met een ronde van 72 slagen en dit na drie birdies en drie bogeys. Hij zakte van de 28ste naar de 62ste plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten