Kantoren staan leeg, dus ideale plek voor kerstexamens atheneum

De leerlingen van het GO! Koninklijk Atheneum in Berchem zijn vandaag aan hun examenperiode begonnen. Niet op school, maar in de hoofdzetel van Axa Bank, tegenover de school. Alle achthonderd medewerkers werken al sinds maart van thuis uit. Plaats genoeg dus.

Het GO! Koninklijk Atheneum in de Uitbreidingstraat in Berchem telt 736 leerlingen. Om de kerstexamens op een coronaveilige manier te organiseren, moest de school dus op zoek naar externe locaties. En heel ver moesten ze het niet gaan zoeken. 

Aan de overkant van de straat bevindt zich de hoofdzetel van Axa Bank, waar normaal achthonderd medewerkers aan de slag zijn. Maar sinds maart werken zij allemaal van thuis uit en is er dus ruimte zat om de leerlingen van het atheneum hun examens per klasbubbel te laten afleggen. “We hebben dan ook meteen ‘ja’ gezegd toen de school vroeg of ze bij ons terecht konden”, zeg Lisa Pieters, woordvoerder van Axa Bank. “Kosteloos uiteraard.”

 ©  Jan Van der Perre

Voor het atheneum zijn die externe locaties noodzakelijk. “Behalve in Axa Bank gaan er ook examens door bij de jeugddienst in de Lange Pastoorstraat en in de zalen van De Nieuwe Vrede in de Vredestraat”, zegt Sara Veldeman van het GO! Koninklijk Atheneum. “Zo kunnen al onze leerlingen op hetzelfde moment hun examens afleggen.”

Er ging een heel lange en moeilijke voorbereiding aan vooraf. “Het voelde alsof de laatste dagen en weken elke dag 1 september was. Maar het is ons gelukt. Vorige examenperiode hebben enkel het tweede, vierde en zesde jaar een beperkt aantal examens gehad. De anderen niet. Daarom dat we nu alles op alles wilden zetten om de kerstexamens goed en veilig te organiseren.”

Sara Veldeman.  ©  Jan Van der Perre

(jas)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio