Maarten Stevens, voormalig financieel directeur van Studio 100. ©  RR

40 maanden cel gevorderd voor Studio 100-topman die miljoenen verduisterde

Antwerpen, Schelle -

Het Openbaar Ministerie heeft veertig maanden celstraf, 16.000 euro boete en een beroepsverbod gevorderd tegen Maarten Stevens, voormalig financieel directeur van Studio 100. Hij zou 5,4 miljoen euro hebben verduisterd tussen 2005 en 2016.

Maarten Stevens kreeg daarbij hulp van Dirk F., die valse facturen produceerde op vraag van Stevens. Tegen F. vordert het Openbaar Ministerie dertig maanden. Tegen de voormalige boekhoudster, die mee in de slag zou hebben gezeten, eiste de aanklager vijftien maanden cel.

LEES OOK: Beste maatjes met Gertje, tot hij 5,4 miljoen euro verduisterde

De zaak kwam op 4 april 2016 aan het licht na een strafklacht die werd ingediend bij het parket van Antwerpen. Het gerechtelijk onderzoek dat daarop onder leiding van een onderzoeksrechter werd gestart, bracht een fraudecircuit aan het licht binnen Studio 100, gevestigd in Schelle. Het zou in totaal gaan om een bedrag van ruim 5,4 miljoen euro.

Studio 100 in Schelle. ©  Photo News

Eén van de eerste verdachten die in de cel belandde, was Maarten Stevens, topman bij Studio 100. Hij zou valse facturen hebben laten opstellen en liet die door Studio 100 betalen aan vennootschappen, om het geld vervolgens naar een privérekening te schuiven. Met dus miljoenen aan schade tot gevolgd voor het bedrijf achter onder meer Samson & Gert, Kabouter Plop en Mega Mindy.

Ook Dirk F., Hilde V. en twee vennootschappen werden vervolgd. F. was volgens het onderzoek de man die de valse facturen opstelde en het geld overmaakte naar Stevens, in ruil voor een commissie van 10%. Hilde V. werkte dan weer als boekhoudster voor een zusterbedrijf van Studio 100 en kocht af en toe iets voor zichzelf met bedrijfsgeld.

 (vdaa)

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio