©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Als Sheffield Coulibaly wil, dan stapt hij op eerste vliegtuig naar Engeland”

Ismaila Coulibaly speelde nog maar zeven duels bij Beerschot, maar zijn naam gaat toch al gretig over de tongen. De 19-jarige middenvelder uit Mali werd deze zomer door het Noorse Sarpsborg verkocht aan Sheffield United, dat hem meteen voor drie seizoenen uitleende aan Beerschot. De CEO van Sheffield United verklaarde nu dat Coulibaly toch sneller naar Engeland zou kunnen vertrekken.

Koen Frans

Het Amerikaanse The Athletic had een interview met Stephen Bettis, de CEO van Sheffield United. Hij vertelt er openhartig over de goede samenwerking tussen de verschillende clubs binnen United World. Dat is het overkoepelende bedrijf waarin de clubs van de Saudische prins Abdullah Bin Mosaad participeren: Sheffield United, Beerschot, Al Hilal United en sinds kort ook het Indische Kerala United. De CEO heeft het daarbij onder andere over Beerschotspeler Ismaila Coulibaly. “Het scoutingsapparaat van Sheffield United is hem van nabij gaan volgen na een tip van het scoutingsapparaat van United World. Wij zagen meteen zijn grote potentieel, maar geloofden niet dat hij al klaar was om vanaf de eerste dag bij ons mee te spelen”, zegt Bettis.

“Door hem toch te kopen en uit te lenen, hebben we Beerschot sterker kunnen maken. Daar ontwikkelt hij zich nu. Maar om het bot te zeggen: als Chris (Wilder, de coach van Sheffield, red.) hem wil, dan stapt hij op het eerste vliegtuig naar Engeland.” Het zegt alles over de – logische – waardeverhoudingen tussen de verschillende clubs van United World. “Vanuit het perspectief van Sheffield zijn er alleen maar voordelen. Er zijn geen nadelen. Sheffield is de top van onze piramide. Als wij iets willen of ergens in geïnteresseerd zijn, dan doen wij één telefoontje en klaar is kees”, is Bettis duidelijk.

Tactiek van Manchester City

United World volgt de tactiek die door meerdere ‘voetbalholdings’ wordt toegepast. Denk maar aan de City Group van Manchester City, het imperium waar sinds kort ook Lommel werd aan toegevoegd. Ook de samenwerking tussen Leicester City en OH Leuven is vergelijkbaar. “Het plan was aanvankelijk om verschillende feederclubs te zoeken om spelers op en neer te bewegen tussen de verschillende clubs. Alle teams binnen de holding zijn daarbij gebaat. In het ideale scenario wordt Sheffield echter ‘gevoed’ door de clubs onder hen in de piramide en hoeft het daardoor niet elk jaar de transfermarkt op om miljoenen te spenderen aan spelers”, zegt Bettis nog.

De fans van Beerschot hoeven echter nog niet te panikeren. Door de strenge regelgeving in Engeland zal Coulibaly pas bij Sheffield inzetbaar zijn nadat hij z’n eerste A-interlands voor Mali gespeeld heeft. De eerstvolgende interlandperiode is pas in maart 2021. Coulibaly blijft dus naar alle waarschijnlijkheid minstens tot het einde van het seizoen op het Kiel. Bij Beerschot wilde niemand reageren op het interview van Stephen Bettis, volgens de Mannekes is er geen enkele indicatie dat Coulibaly vroeger zou vertrekken.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws