Vincent Van Roy. ©  RR

Vakbonds-afgevaardigden Atheneum: “Bescherm onze scholen, aub”

Merksem -

Drie vakbondsafgevaardigden van het Koninklijk Atheneum Merksem vragen de overheid drastische maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden en de veiligheid in de scholen te vergroten.

Jan Brys

Vincent Van Roy en Jens Baert, beiden afgevaardigden van ACOD en Gunter Kathagen van COC hebben een petitie opgesteld waarin drie belangrijke eisen worden opgenomen.

“We vragen op de eerste plaats dat de overheid gratis mondmaskers, en ontsmettingsgels ter beschikking stelt. We willen ook dat er geïnvesteerd wordt in ventilatie. Veel scholen hebben op dat vlak te kampen met een verouderde structuur”, legt Vincent Van Roy uit.

“Ten tweede vragen we dat een preventieve teststrategie op poten wordt gezet. Er moeten voldoende tests beschikbaar zijn. Daarvoor dient personeel te worden opgeleid. En ten derde moet er een efficiënt en centraal geregelde contacttraing komen. Dat gebeurde nu grotendeels door de mensen van het CLB. Zij deden dit vaak in hun vrije tijd en tijdens de weekends. Dat is natuurlijk niet de gangbare weg”, vervolgt Vincent, die zelf twee weken in quarantaine is geweest vanwege een besmetting.

“Leerlingen en leerkrachten zijn in deze materie natuurlijk even belangrijk. Het is een én-én-verhaal. Ik heb het virus zelf opgelopen en kan erover mee spreken. Twee weken zeer ziek geweest. Barstende hoofdpijn, diarree, koorts, smaak- en geurverlies. Het was er allemaal bij. Ik had ‘s ochtends een halfuur nodig om me aan te kleden”, voegt Vincent Van Roy er nog aan toe. “Deze petitie is niet allleen gericht aan onderwijsmensen. We willen iedereen attent maken op dit maatschappelijke probleem.”

www.petities.com/doortastende_maatregelen_tegen_covid_op_onze_scholen

 

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio