De blokplek in mei 2020 in De Kapel. ©  kma

CD&V vraagt stille studeerplek in elke deelgemeente

Zoersel -

CD&V Zoersel vraagt dat de gemeente een stille studeerplek en een stille examenplek in elke deelgemeente inricht. De vrijetijdsdienst heeft al een mogelijkheid voorzien, maar de interesse zou zeer beperkt zijn. CD&V vraagt meer inspanningen.

Normaal kunnen studenten in Zoersel in de examens terecht in blokpunten zoals in de bibliotheek en De Kapel. Maar omdat de gouverneur dit momenteel ontraadt, verkiest de gemeente nu om geen samenstudeerplekken te organiseren. Voor studenten die echt niet thuis of op een andere plek kunnen studeren, kan er wel een oplossing worden gevonden. Ze mogen voor 15 december contact opnemen met de dienst Vrije Tijd. Maar tot dinsdag was het nog wachten op de eerste aanmelding, hoewel een en ander gecommuniceerd werd in de gemeentelijke nieuwsbrief en op de jeugdraad.

Volgens gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) is de drempel te hoog en moeten er stille studeerplekken in alle deelgemeenten komen voor kwetsbare studenten. “Er zou ook een stille examenplek met stabiele internetverbinding moeten ingericht worden voor studenten die digitale examens moeten afleggen”, vindt Schryvers. “Dinsdag heeft minister Somers in antwoord op een vraag van mijn collega-volksvertegenwoordiger Brecht Warnez bevestigd dat de gemeenten opnieuw studeerruimten mogen inrichten voor de kerstblok. De voorwaarden zijn heel duidelijk: maximaal veertig personen per ruimte, tweeënhalve meter tussen de studenten, verplichte inschrijving en registratie, toezicht en hygiënemaatregelen. Het is nog niet te laat om dit alsnog te organiseren.” kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio