©  Hans Lucas

Dealer probeert cocaïne door te spoelen in toilet: twee jaar cel gevraagd

Mechelen -

Een 28-jarige Mechelaar stond voor de tweede keer in evenveel dagen terecht op de correctionele rechtbank. Maandag moest hij zich verantwoorden omdat hij met een hakmes had uitgehaald naar een opdringerige drugsverslaafde, nu stond hij terecht voor het bezit en handel in drugs.

Afgelopen voorjaar hield de lokale politie een controle in een Mechels gokkantoor. Daar was ook Achraf B. aanwezig. Omdat de man zich verdacht gedroeg, besliste de politie om de man in een toilet aan een controle te onderwerpen. “De man hief vliegensvlug de toiletbril op en probeerde iets door te spoelen. Dat lukte niet en het pakje bleef in het water drijven: zes gebruikershoeveelheden cocaïne”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem.

De politie controleerde de gsm van B. en daaruit kon worden afgeleid dat hij zich met de verkoop van drugs bezighield. Aanvankelijk ontkende de Mechelaar elke betrokkenheid, maar uiteindelijk draaide hij toch zijn kar en gaf toe dat hij al vanaf september 2018 drugs verkocht.

Afgelopen maandag stond Achraf ook al terecht. Toen moest hij zich verantwoorden voor slagen en verwondingen aan een drugsverslaafde die aan zijn deur stond en amok maakte.

De aanklager eiste voor het drugsbezit twee jaar cel en 8.000 euro voorwaardelijk. Advocate Liesbeth De Vleeschouwer onderstreepte dat haar cliënt zijn verantwoordelijkheid had genomen en eerlijke verklaringen had afgelegd. Ze vroeg een werkstraf. Vonnis valt op 6 januari.

 tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio