©  Photo: Tom Palmaers

Man riskeert boete van 24.000 euro voor drugshandel

Mechelen -

Er hangt Sia Ngolozaku M. uit Mechelen een celstraf van dertig maanden en een boete van 24.000 euro boven het hoofd voor drugshandel en het ter beschikking stellen van een ruimte om samen drugs te kunnen gebruiken. De man ontkende dat hij een drugshandel runde.

Eind vorig jaar liep er bij de politiezone Mechelen-Willebroek informatie binnen dat Sia Ngolozaku M. zich mogelijk bezighield met de handel in verdovende middelen. Zo werd melding gemaakt van mensen die zich kortstondig aanboden aan de woning van de man en dan weer vertrokken, Sia die zelf korte tijd in de wagen van mensen stapte en daarnaast werd ook een cannabisgeur waargenomen in de onmiddellijke omgeving van het gebouw.

De politie hield de woning ook in de gaten en kwam tot dezelfde bevindingen. “Daarom werd begin januari 2019 beslist om over te gaan tot een huiszoeking. Meneer M. hield zich schuil op de zolder en weigerde het zolderluik te openen. Uiteindelijk moest de politie het luik inbeuken om binnen geraken”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem. “Hoewel er een doordringende cannabisgeur werd waargenomen, werd maar een kleine hoeveelheid wiet aangetroffen. Meer dan waarschijnlijk heeft de man een deel van zijn voorraad doorgespoeld in het toilet.”

Sia ontkende dat hij drugs zou verkopen. Wel gaf hij toe drugs te gebruiken, soms samen met vrienden en familie. De rechter velt een vonnis op 6 januari.

tdk

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio