©  BELGAIMAGE

Niet Stoffel Vandoorne, wel George Russell vervangt wereldkampioen Lewis Hamilton in voorlaatste GP

Het is dan toch niet onze landgenoot Stoffel Vandoorne, maar wel George Russell die wereldkampioen Lewis Hamilton zal vervangen komend weekend tijdens de voorlaatste GP van het seizoen.

LEES OOK. Waarom Stoffel Vandoorne toch niet zal invallen in Formule 1

Na de positieve coronatest voor Lewis Hamilton was het afwachten op de bekendmaking van het Mercedes F1 team wie de zevenvoudig F1-kampioen komend weekend tijdens de GP van Sakhir in Bahrein zou vervangen. Meteen werd er gekeken richting onze landgenoot Stoffel Vandoorne die officieel reserverijder bij het Mercedes F1 team is.

Vandoorne was gisteren in Valencia nog aan het testen voor het Mercedes Formule E team en reisde vervolgens af naar Bahrein. Gisteren liet Vandoorne nog weten niets te kunnen meedelen maar vandaag volgde al snel de bekendmaking dat niet Vandoorne maar wel Williams F1-piloot George Russell de vervanger van Lewis Hamilton wordt.

Voor George Russell is het een unieke kans om zijn talent te bewijzen in een competitieve F1-bolide, voor Stoffel Vandoorne is het opnieuw een gemiste kans. Russell wordt komend weekend bij Williams vervangen door Jack Aitken.

 

 ©  Instagram Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne plaatste in de loop van woensdag bovenstaande foto op zijn story op Instagram. Onze landgenoot lijkt daarmee duidelijk te willen maken dat hij het niet apprecieert dat hij in de kou blijft staan terwijl heel wat anderen de laatste twee dagen wel kansen hebben gekregen.

MEER OVER Lewis Hamilton

Meer sportnieuws