Een extra blikvanger op de Grote Markt: een verlicht prieeltje. © Chris Van Rompaey

Kerstverlichting brandt vanaf vrijdag: “Steek zelf ook een lichtje aan als teken van hoop”

Lier -

In Lier en deelgemeente Koningshooikt floept op vrijdag 4 december de kerstverlichting aan. Het stadsbestuur roept de inwoners op om zelf ook lichtjes aan te steken en de ‘een-lichtje-voor-jou-poster’ aan het raam te hangen.

Chris Van Rompaey

De kerstverlichting in Lier steekt dit jaar in een nieuw jasje. Naast het stadhuis waar het belfort een verlichte schapenkop kreeg, krijgt ook de Gevangenenpoort in de Eikelstraat sfeervolle verlichting. Als blikvanger op de Grote Markt en op het Koningsplein staat een sprookjesachtig verlicht prieeltje om de pleinen een extra warme sfeer te geven. De kerstverlichting boven de winkelstraten werd ter gelegenheid van Local Friday al ontstoken. De overige kerstverlichting in Lier en Koningshooikt volgt op vrijdag 4 december.

De poster om aan het raam te hangen. © rr

Het stadsbestuur vraagt om tijdens deze zeer speciale kerstperiode ook zelf voor licht te zorgen. “Steek een lichtje aan, als teken van hoop en verbondenheid en creëer zo mee overal extra warmte en gezelligheid tijdens de donkere wintermaanden. Op de website van de stad vind je de ‘een lichtje voor jou-poster. Die kan je printen, voor je raam hangen en zo mee deze warme boodschap voor alle Lierenaars en Hooiktenaars uitdragen. Leuk voor de kindjes of andere creatievelingen: je vindt er ook een kleurplaatversie van de poster”, zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

“Als extraatje krijg je bij de Peperbus kort, die volgende week in de brievenbus valt, een uitdrukkaart met kerstfiguurtjes. Maak er een winters tafereeltje mee om je kast of tafel op te fleuren, of zet het samen met een lichtje voor je raam. De enveloppe kan je gebruiken als achtergrond. Kleef het op een stuk karton of op de binnenzijde van een schoenendoos. Een Lierse versie van het traditionele kerststalletje voor wie wil”, aldus burgemeester Boogaerts.

www.lier.be


MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio