Antwerpse voedingswinkel gesloten omdat hij als café werd gebruikt

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft een voedingswinkel in de Dambruggestraat in de wijk Antwerpen-Noord voor twee weken laten sluiten wegens inbreuken op de coronamaatregelen. De zaak werd zelfs als café gebruikt.

Het is niet de eerste keer dat er bij de winkel problemen werden vastgesteld rond de coronamaatregelen. In juli stelde de politie bij een controle al eens vast dat er te veel klanten aanwezig waren en de uitbater zijn mondmasker niet correct droeg.

Uit camerabeelden en bij nieuwe controles in november bleken er vaak grote samenscholingen te ontstaan voor de winkel en bleek dat klanten veelvuldig binnen en buiten liepen met bierflesjes in de hand en meestal zonder mondmasker op. In de winkel werd er gedronken, stonden er geopende flessen drank onder de toog, klonk er luide muziek en stond er een vuilnisbak met lege bierflesjes, gebruikte plastic bekertjes en blikken bier.

De politie stelt dat de winkel niet als winkel, maar als café werd uitgebaat en dat ondanks de verplichte sluiting van de horeca. De winkel werd bestuurlijk gesloten, maar de uitbater deed zijn zaak de volgende dag al opnieuw open met dezelfde inbreuken tot gevolg.

De winkel was ook al gekend voor feiten van fraude, zwartwerk, het verkopen van producten zonder prijsaanduiding, overlast door samenscholingen en inbreuken op de hygiëne. De zaak moet nu voor twee weken dicht.

Na afloop van de sluitingsperiode moet de winkel zich nog aan een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen houden, zoals het plaatsen van wachttekens buiten en waarschuwingsborden over het maximale aantal klanten in de winkel en het samenscholingsverbod buiten.

 

 ©  Victoriano Moreno

 Belga

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio