©  ram

Hoogstraten zet stewards in op drukke winkeldagen

Hoogstraten -

Alle winkels zijn sinds dinsdag weer open. Omdat in december enkele drukke dagen verwacht worden, gaat het Hoogstraatse stadsbestuur met stewards werken.

In de eerste plaats roept de stad op om zo veel mogelijk aankopen lokaal te doen. “Onze winkeliers hebben zich veel moeite getroost om de klanten in veilige omstandigheden te kunnen ontvangen”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). “Bijna alles wat je in Nederland of in andere steden kunt kopen, vind je even goedkoop in Hoogstraten en vaak met betere service. Er worden stewards ingezet die tijdens populaire winkeldagen op de Vrijheid aanwezig zijn als ‘coronacoaches’. Hun taak is iedereen te sensibiliseren om zich aan de regels te houden en erop te letten dat er geen lange winkelrijen worden gevormd.”

De coronacoaches zijn er deze maand elke zaterdag en zondag. Ook de twee dagen voor Kerstmis en de laatste dagen voor Nieuwjaar kun je ze tegenkomen. Op weekdagen zijn de toiletten in het stadhuis geopend van 10 tot 16.30u, op 24 en 31 december tot 13u. Op zaterdag en zondag kun je naar het toilet tussen 10 en 18u. Er zit elke dag een toiletdame. (ram)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio