©  AFP

Thomas Pieters (20ste) is beste Belg op openingsdag Dubai Championship Golf

Thomas Pieters staat na een eerste ronde van 67 slagen op een gedeelde twintigste plaats op het Golf in Dubai Championship.

BelgaBron: BELGA

Pieters, die dit seizoen nog maar aan zijn elfde toernooi toe is, liep een ronde van 67 slagen, vijf onder par, en dit na zes birdies en een bogey. Het leverde de viervoudige European Tourwinnaar een gedeelde 20ste plaats op. In de tussenstand telt de nummer 80 op de wereldgolfranglijst zes slagen meer dan de Engelsman Andy Sullivan, die maar liefst elf birdies lukte. Met zijn score van 61 slagen realiseerde hij meteen een nieuw baanrecord.

Detry, met zijn achttiende plaats op de Europese golfranking de beste Belg, had een slag meer nodig dan Pieters. Zo putte de 27-jarige Brusselaar vijf birdies weg en ging hij ook een keer in de fout. Detry sloot dag een af op een gedeelde 28ste plaats.

Nicolas Colsaerts had voor zijn eerste achttien holes 72 slagen nodig, par, waardoor hij niet verder kwam dan een gedeelde 73ste stek.

Het Golf in Dubai Championship is een nieuw toernooi, dat door een aantal toppers wordt beschouwd als voorbereiding op het met 8 miljoen dollar gedoteerde DP World Tour Championship, dat volgende week op het programma staat.

Meer sportnieuws