©  SQ Vision

Man die Yassine (28) uit Turnhout doodstak wellicht snel voor rechter

Turnhout, Eindhoven -

De 31-jarige man uit Eindhoven die in augustus Yassine Amiz (28) uit Turnhout heeft doodgestoken, zal snel voor de rechter in Nederland komen voor moord. Dat schrijft Eindhovens Dagblad. De man zou het slachtoffer meermaals in de buik gestoken hebben.

Britt Peeters

Er waren nog veel vraagtekens toen de politie op woensdag 19 augustus ter plaatse kwam op de Woenselse Markt in Eindhoven na een vechtpartij. De 28-jarige Yassine Amiz uit Turnhout was er om het leven gekomen na enkele messteken. De vermoedelijke dader was al gevlucht toen de politie arriveerde, maar een paar uur later kon hij aan zijn woning gearresteerd worden. De omstandigheden zijn ondertussen een stuk duidelijker geworden. Eindhovens Dagblad schrijft dat voor officier van Justitie Wineke Wichern het dossier rond is, en dat de zaak over drie maanden voor de rechtbank kan verschijnen. Wichern vervolgt de man voor moord.

“Het slachtoffer was ‘zichtbaar ongewapend’. Op bewakingscamera’s is te zien hoe de verdachte met een mes op het slachtoffer afgaat en hem blijft steken. De wet zegt dat als er een moment was dat een dader had kunnen stoppen maar toch doorzet, hij doelbewust te werk gaat. En dat is een van de vereisten voor een moordvonnis”, schrijft de Nederlandse krant. Er loopt nog een psychologisch en medisch onderzoek, maar als dat rond is zou de zaak gepleit kunnen worden.

LEES OOK: Banale ruzie leidde tot steekpartij in Eindhoven waarbij Turnhoutenaar stierf.

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio