© ATV

Uroloog Bo Coolsaet vangt bot in beroep: vier jaar cel voor aanranding en verkrachting

Het Antwerpse hof van beroep heeft uroloog Bo Coolsaet (81) woensdag veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor het aanranden en verkrachten van een minderjarige patiënte. Het hof bevestigt daarmee de straf die hij in eerste aanleg had gekregen.

Bo Coolsaet wordt ook 10 jaar uit zijn rechten ontzet en hij moet een schadevergoeding betalen van 5.000 euro. Ook de broer, moeder, vader en vriend van het slachtoffer krijgen een schadevergoeding. “We zijn heel opgelucht”, reageert Christine Mussche, advocaat van het slachtoffer.

Het openbaar ministerie had net zoals in eerste aanleg de vrijspraak gevorderd. Coolsaet heeft de feiten altijd ontkend.

 ©  Sebastian Steveniers

Coolsaet zou zeer terneergeslagen zijn na het horen van de veroordeling. “We hadden gehoopt op een ander resultaat. We gaan kijken of er een mogelijkheid is om naar cassatie te gaan”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “Dit was een zwart-wit situatie, twee verklaringen tegenover mekaar waarbij blijkbaar meet geloof gehecht is aan de verklaring van de burgerlijke partij.”

Blaaspijnsyndroom

De vrouw die Coolsaet beschuldigde, was 15 toen ze hem in mei 2006 consulteerde voor pijn in de onderbuik. Zijn diagnose luidde “interstitiële cystitis”, of blaaspijnsyndroom. De uroloog gebruikte bij de behandeling een vibrerend instrument, waardoor de crème die in haar urinebuis werd ingebracht beter geabsorbeerd zou worden.

Volgens de vrouw bracht Coolsaet haar met het apparaat tot een orgasme en raakte hij er zelf ook opgewonden van. Hij zou haar in haar nek gekust hebben en aan de billen en borsten betast hebben.

 ©  Sebastian Steveniers

 vdaa, cds, blg

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio