Cannabis in lege koffiepotten: dagwinkel drie maanden dicht wegens drughandel

Antwerpen -

Dagwinkel O.M. Chicor in de Brederodestraat moet drie maanden de deuren sluiten omdat er drugs verkocht werd. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA) en het college bevestigde woensdag zijn besluit.

De politie hield de zaak al even in het oog na eerdere melding van drughandel. Een man die naar buiten ging zonder iets te kopen, werd gecontroleerd. “Hij verklaarde dat hij geen drugs op zak had, maar wel in de inrichting was om drugs aan te kopen”, vertelt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

De man wist via jongeren in de buurt dat de uitbater van de zaak cannabis verkocht. “Hij verklaarde bovendien dat de cannabis in potten zat en in een lokaal achteraan in de winkel verkocht werd”, aldus Vermant. De gecontroleerde man had deze keer geen drugs kunnen kopen omdat de uitbater enkel cash geld aanvaardt.

In een lokaal achterin de zaak trof de politie vier personen aan. “Een persoon had een briefje van 10 euro in de hand, vermoedelijk om drugs aan te kopen. Ook trof de politie er 2.077 euro cash geld en een totaal van 296,40 gram cannabis aan”, zegt Vermant.

Lees verder onder de foto

 ©  Jan Van der Perre

De zakjes, gevuld met verschillende hoeveelheden cannabis, waren grotendeels verspreid over lege koffiepotten achter de toog. Op de potten stonden de bedragen 10, 20 en 50 euro vermeld. “Ook onder de toog lagen drugs. Na de controle werd de inrichting verzegeld en werden de uitbaters gearresteerd”, zegt hij.

Omdat de zaak zich in een buurt bevindt waar veel gezinnen wonen en in de nabijheid van enkele scholen, zorgt de zaak volgens het stadsbestuur voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid. “Een sluiting van drie maanden tot en met 1 maart 2021 tot is noodzakelijk om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen”, klinkt het.

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio