Kraan raakt hoogspanningskabel: 40 gezinnen tijd zonder stroom in Borsbeek

Borsbeek -

Zo’n 40 gezinnen in en rond Borsbeek zaten woensdag een tijdlang zonder elektriciteit na een kortsluiting in de omgeving van de Hulgenrodestraat. Een betonpomp beschadigde er ’s ochtends per ongeluk de hoogspanningskabel.

Rond 6.30 uur schrikte de buurt op door een enorme knal. De bestuurder van een betonpomp was in alle vroegte in de weer op de hoek van de Hulgenrodestraat en de Broekstraat om beton te kunnen gieten in de achtertuin van een woning. Omdat het donker was, merkte de man niet op dat zijn kraan de hoogspanningskabels zou raken. De elektriciteit sloeg over op de kraan en dat ging gepaard met een lichtflits en een knal.

Door het incident zaten zeker 40 gezinnen even zonder stroom. “Enkele zekeringkasten waren gesprongen. In twee woningen, één in Borsbeek en één in Wommelgem, moest de brandweer ter plaatse komen omdat de zekeringkast begon te smeulen”, zegt Kim Verdoodt van lokale politie Minos. “Eén dame werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze te veel rook geïnhaleerd had.”

Netbeheerder Elia kwam ter plaatse om de situatie op te lossen. “Door de gesprongen kabel zijn er enkele herstellingen nodig. Die zullen we in de loop van de dag uitvoeren”, laat woordvoerder Marie-Laure Vanwanseele van Elia weten. “De meeste betrokken gezinnen zouden intussen weer stroom moeten hebben.”

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM

 jtp

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio