©  BELGA

Club Brugge en beslissende matchen: een geslaagd huwelijk

Als Club Brugge vanavond verliest, wordt het heel moeilijk om te overwinteren. Maar als we de Europese geschiedenis van blauw-zwart van de jongste tien jaar erop naslaan, ziet het er goed uit. Vier keer zat Club al in een gelijkaardige situatie, vier keer kwam het tot een goed einde. Een overzicht.

2009-2010 Europa League

Gelukt. Op de laatste speeldag ontvangt Club het Franse Toulouse. Het mag niet verliezen of het is uitgeschakeld. Club wint met 1-0 door een doelpunt van Ivan ­Perisic in de blessuretijd.

2011-2012Europa League

Gelukt. Club speelt op de laatste speeldag thuis tegen Braga. Winst of een gelijkspel betekent groepswinst, verlies de uit­schakeling. Club speelt 1-1 gelijk tegen de Portugezen na een doelpunt van Bjorn Vleminckx.

2018-2019 Champions League

Gelukt. De Bruggelingen ­moeten op de vijfde speeldag naar Dortmund. Als ze daar een puntje pakken, kan de ­vierde in de groep, AS Monaco, hen niet meer bijbenen. Club speelt 0-0 ­gelijk en mag naar de Europa ­League.

2019-2020Champions League

Gelukt. Een jaar later, ook op de vijfde speeldag, moet Club op het veld van rechtstreekse ­concurrent Galatasaray spelen. Met nog Club - Real Madrid en PSG - Galatasaray op de laatste speeldag op het programma is het duidelijk dat deze wedstrijd ­beslissend wordt. Club speelt 1-1 gelijk door een doelpunt van ­Diatta in de tweede minuut van de blessuretijd. Ook nu is de ­Europa League het vangnet. (lvdw)

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws