KV Mechelen mist Vranckx én Defour op het middenveld tegen Eupen

KV Mechelen trekt met een verzwakt middenveld naar Eupen voor de inhaalmatch van de tiende speeldag. Zowel Steven Defour (kuitblessure) als Aster Vranckx (schorsing) stappen morgen niet mee op de bus.

LEES OOK. Aster Vranckx en Steven Defour: jong en oud op het middenveld van KV Mechelen

Steven Defour liet maandag nog een controle-echo nemen van zijn geblesseerde kuit. Op die echo viel geen duidelijke verrekking of scheur te zien maar omdat de blessure op een moeilijke plaats zit en daardoor ook moeilijker geneest, werd er beslist om deze week geen risico’s te nemen met de voormalige Rode Duivel. Defour reist morgen niet mee af naar Eupen en mist ook het duel tegen zijn ex-club Standard op zondag. Begin volgende week hervat hij in principe de groepstrainingen.

Ook Aster Vranckx is er morgen niet bij aan de Kehrweg. De Geschillencommissie volgde dinsdag het schorsingsvoorstel van het Bondsparket en veroordeelde de middenvelder tot één wedstrijd effectieve schorsing en een boete van 1.000 euro. KV Mechelen besliste daarop om niet in beroep te gaan. Vranckx zit dus zijn schorsing uit tegen Eupen en is er zondag opnieuw bij op Standard.

Tot slot kan Wouter Vrancken morgen ook nog altijd niet rekenen op Igor De Camargo. De spits van KV is herstellende na een scheurtje in de kuit en blijft meer dan wellicht ook nog tegen Standard aan de kant. (thst)

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws