©  Vincent Van Doornick / Isosport

Exit Kevin Muscat, Bernd Hollerbach staat al klaar bij STVV

Na elf maanden zit het avontuur van Kevin Muscat (foto) bij STVV erop. Vlak na de 3-2­nederlaag gisteren in Moeskroen communiceerde de club nog niet, maar uit goede bron weten we dat de Australische coach vanaf vandaag op de keien staat en dat Bernd Hollerbach (ex-Moeskroen) klaar is om over te nemen.

Veel kon je Muscat nochtans niet aanwrijven. STVV domineerde de volledige match. Ook zijn spelers gingen tot aan het gaatje, maar de Australiër zag zijn ploeg tot driemaal koud gepakt worden, terwijl STVV morste met de kansen. “We domineerden de volledige wedstrijd en dwongen bijna 75 procent balbezit af”, zuchtte Muscat na afloop op zijn laatste persbabbel als STVV-coach. “Mijn spelers gingen er vol voor, ik kan hen niets verwijten.”

Exit Muscat bij STVV dus. Ook voor assistenten Carlos Salvachua en Luciano Trani loopt het verhaal op Stayen ten einde. Wellicht zal beloftencoach Stef Van Winckel de trainingen en de match van zaterdag op Club Brugge leiden tot er een opvolger is voor Muscat.

Opvolger

De kans is groot dat Bernd Hollerbach die opvolger wordt. Normaal gezien tekent de 50-jarige Duitser vandaag een contract op Stayen, maar pas na de trip naar Brugge zou hij ook daadwerkelijk overnemen.

Hollerbach kent u vast nog van zijn periode bij Excelsior Moeskroen, waar hij vorig seizoen een tijd aan de slag was en het best aardig deed. Hij coachte er 24 wedstrijden, won er daar acht van, speelde negen keer gelijk en verloor zevenmaal.

Bernd Hollerbach. ©  Photo News

Degradatiegevaar

STVV is inmiddels afgezakt naar de zestiende plaats en staat voor een lange en slopende degradatiestrijd. De marge met de nummers zeventien (Moeskroen) en achttien (Waasland-Beveren) bedraagt één en twee punten. De één op zes die Muscat de voorbije vier dagen tegen die twee rechtstreekse concurrenten pakte, bleek de doodssteek.

(gus)

MEER OVER STVV

Meer voetbalnieuws