Hilde Van der Poorten, schepen van Jeugd, en Ann-Marie-Morel, schepen van Gezondheid, bij een van de beelden die deze week een rode neus krijgen in Puurs-Sint-Amands. ©  RR

Rode Neus siert Puurs-Sint-Amandse standbeelden

Puurs-Sint-Amands -

Om de problematiek van de mentale, fysieke en sociale weerbaarheid van kinderen en jongeren aan te kaarten, trekt het lokaal bestuur van Puurs-Sint-Amands de kaart van de bekende Rode Neuzen. Alle standbeelden in de fusiegemeente kregen een rode neus aangemeten.

Op de Kaai in Sint-Amands stond Emile Verhaeren met zo’n rode neus te prijken, maar ook de IJzergieter of De Redder in Ruisbroek, De Drie Wijsneuzen in Liezele en De Honderdman in Puurs centrum kregen allemaal een neus van Qmusic of Belfius op. De radiozender en bank zijn al enkele jaren de initiatiefnemers achter het project. Het ging in Puurs-Sint-Amands om alle standbeelden, groot en klein, vaak ook permanente kunstwerken in het kader van de kuntsroute K.I.P.

“Het Huis van het Kind en de gemeente Puurs-Sint-Amands maken een prioriteit van het versterken van het mentaal welzijn van kinderen en jongeren”, zeggen Ann-Marie Morel en Hilde Van der Poorten, schepenen voor Welzijn en Jeugd (CD&V). “Er is meer dan alleen de actie met de standbeelden. Samen met de buitenschoolse opvang en enkele secundaire scholen in Puurs-Sint-Amands lanceert onze gemeente vrijdag 4 december haar eigen versie van Porselein, het lied van Rode Neuzen.”

Uiteraard blijft ook Warme William heel wat aandacht krijgen. Vorig jaar verscheen de blauwe beer voor het eerst in het straatbeeld en ondertussen verhuist hij geregeld naar een andere woonkern. Warme William staat symbool voor iedereen die een luisterend oor biedt. Je vindt hem dezer dagen in Lippelo, vlak bij de Chiro-lokalen. (pp)

   

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio