“Twee keer per week heeft de schoolcoach gedurende een klein uurtje contact met een vast gezin.” © Stad Lier

Stad zoekt schoolcoaches voor kwetsbare gezinnen

Lier -

De stad Lier en de vzw Arktos zoeken vrijwilligers die als schoolcoaches kwetsbare gezinnen op het vlak van onderwijs extra ondersteunen.

“Kinderen uit een kwetsbaar gezin hebben het niet makkelijk, ook op het vlak van onderwijs. De coronacrisis heeft pijnpunten zoals een gebrek aan digitale middelen en geen hulp bij huiswerk niet alleen blootgelegd, maar ook vergroot”, zegt schepen van Gezin en Welzijn Annemie Goris (N-VA). “Met het project schoolcoaches slaan we met Arktos de handen in elkaar om kwetsbare gezinnen op het vlak van onderwijs extra te ondersteunen. We doen dit via de inzet van vrijwillige schoolcoaches die vooraf een professionele voorbereiding, ondersteuning en begeleiding krijgen.”

“Twee keer per week heeft de schoolcoach gedurende een klein uurtje contact met een vast gezin. Wanneer mogelijk komen de schoolcoaches aan huis onder strikte voorwaarden en wanneer noodzakelijk werken we digitaal. De coach helpt kinderen uit het basisonderwijs met het huiswerk, leest de schoolbrieven, bekijkt de agenda en het rapport en doet dit samen met de ouders. Zo wordt niet alleen het kind geholpen, maar leren ouders ook op welke manier ze hun kind binnen hun mogelijkheden kunnen ondersteunen”, verduidelijkt Lili Schepers van Arktos.  CVR

0472.03.19.85, lschepers@arktos.be


MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio