Op Mechels grondgebied komen er tijdelijk elf pakjesautomaten bij. ©  Joren De Weerdt

Bpost plaatst voor eindejaarsdrukte extra pakjesautomaten bij

Mechelen

Door de groeiende e-commerce en met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht plaatst Bpost elf pakjesautomaten bij op Mechels grondgebied. Ze blijven staan tot eind januari 2021.

Op dit moment zijn er in Mechelen op 44 locaties al 55 groene pakjesautomaten. Die zijn de klok rond beschikbaar en via de My bpost-app zijn ze heel eenvoudig te gebruiken. “Door de elf extra pakjesautomaten verkleinen we de druk op de mobiliteit en geven we Bpost de kans om de service voor de Mechelaars te vergroten”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

De elf tijdelijke pakjesautomaten komen in deze straten: Alfred Oststraat, Boerenkrijgstraat, Caputsteenstraat, Ganzendries, Hamerstraat, Korte Ridderstraat, Olivetenvest, Posthoornstraat, Ridder Dessainlaan, Stenenmolenstraat en Stuivenbergvaart. “Mechelen bewijst zo nogmaals dat het een pioniersrol opneemt in duurzame stadsdistributie. Met minder verkeer, met 100% elektrische voertuigen en waar mogelijk levering per cargofiets, halen we binnenkort ons pakje te voet of met de fiets op aan een van de meer dan vijftig pakjesautomaten”, legt Vanmarcke uit. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio