© Politie Antwerpen

Minderjarige dealers van 15 en 17 jaar lopen tweede keer dit jaar tegen de lamp

De Antwerpse politie heeft het voorbije weekend twee minderjarige dealers gevat. De 15-jarige en 17-jarige werden zelfs voor de tweede keer betrapt op drugshandel.

De twee minderjarigen werden betrapt aan de bibliotheek van Merksem, een plek waar de politie wel vaker overlastmeldingen krijgt. “Het wijkondersteuningsteam regio Noord merkte twee jongeren op die iets leken te verstoppen in de struiken”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. Een van hen kon meteen gevat worden, de tweede viel toen hij probeerde weg te lopen.

In de struiken vonden de inspecteurs een plastieken zak met zes dosissen cocaïne terug. “Ondanks de jonge leeftijd van de twee verdachten, 15 en 17 jaar oud, was het al de tweede keer dit jaar dat ze betrapt werden op handel in verdovende middelen”, aldus Migom. Ze werden voorgeleid bij de jeugdrechter.

Afval over bankje

Ook in Berchem werd een 17-jarige dealer opgepakt. “Toen het wijkteam van Berchem er enkele jongeren aansprak die al etend hun afval rondstrooiden over een bankje, werd een van hen verbaal agressief”, klinkt het. De 17-jarige werd gecontroleerd en had drugs op zak.

“Hij probeerde zich tegen de arrestatie te verzetten, maar moest toegeven dat hij drugs dealde”, zegt de politie. Bij hem thuis werd de buit van een diefstal aangetroffen. Ook hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter.

29.000 euro cash

Tijdens een onderzoek van het drugsondersteuningsteam (DOT) liepen afgelopen weekend twee loopjongens tegen de lamp. “Er werden vier huiszoekingen uitgevoerd op het grondgebied van Antwerpen en van PZ Minos”, aldus de politie.

“In totaal werd er meer dan 29.000 euro cash in beslag genomen, samen met twee kleine hoeveelheden cannabis en cocaïne”, klinkt het. Twee verdachten worden voorgeleid.

 © Politie Antwerpen

Halve kilo cannabis

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West voerde twee huiszoekingen uit. “Dat kaderde in een lopend onderzoek. Er werd een bromfiets, 338 gram cannabis, 1.723 euro en twee gsm-toestellen in beslag genomen”, aldus de politie. Een 18-jarige en een 19-jarige man werden opgepakt, één van hen wordt voorgeleid. Bij een andere 19-jarige drugsdealer thuis trof het WOT West een verboden wapen aan. Hij werd gevat na een drugsdeal in de Mercatorstraat.

 © Politie Antwerpen

Het WOT West kreeg ook een man in het oog die net cannabis had gekocht. “Er werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd en in totaal drie verdachten gevat”, zegt de politie. Bijna 4.000 euro, een halve kilo cannabis, kleine hoeveelheden xtc en ketamine en vijf gsm’s werden in beslag genomen, drie mannen van 23, 25 en 26 jaar worden voorgeleid.

 © Politie Antwerpen

Bij drie huiszoekingen in Antwerpen en Hoboken kon het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid ook nog 678 gram cannabis, 127 gram hasj, zeven gsm-toestellen, twee flessen lachgas en drie wapens in beslag nemen. “Eén verdachte van 25 werd voorgeleid”, zegt de politie.

 © Politie Antwerpen

Het wijkondersteuningsteam van de regio City organiseerde een huiszoeking na een drugsdeal in de omgeving van de Wilgenstraat. Daarbij werd 400 gram hasj en 100 gram cannabis in beslag genomen. Twee mannen van 33 en 36 jaar werden gearresteerd, een van hen bleek illegaal in ons land te verblijven.

 © Politie Antwerpen

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio