Gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster. ©  pol de wilde - corelio

Iljo Keisse eist flinke schadevergoeding na slag van ex-Ketnet-wrapper

Het openbaar ministerie heeft dinsdag twee jaar cel en een boete gevorderd voor de gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster (37). Hij zou drie jaar geleden een klap hebben uitgedeeld aan wielrenner Iljo Keisse (37), waardoor die op glasscherven viel en zijn pink ernstig verwondde. Keisse was maanden out en vordert nu ruim 90.000 euro schadevergoeding.

Bron: BELGA

De renners van Quick Step waren in de nacht van 10 op 11 oktober 2017 in Antwerpen voor een teambuilding. Na een etentje zakten ze af naar de Antwerpse discotheek Roxy. Toen ze rond 5 uur ‘s morgens wilden vertrekken, zagen ze op de parking een man liggen die door Melvin Klooster werd geslagen en geschopt. Het slachtoffer was gekleed zoals Fernando Gaviria en had ook een stoppelbaardje. Ze snelden hem te hulp, maar het bleek niet om hun ploegmakker te gaan.

“Toen Iljo Keisse het slachtoffer overeind wilde helpen, kreeg hij langs achteren een slag tegen zijn slaap. Hij verloor even het bewustzijn en viel op glasscherven, waardoor de pezen in zijn pink geraakt werden. Hij moest geopereerd worden en kon maandenlang niet deelnemen aan wedstrijden, waardoor hij onder meer de Gentse Zesdaagse van 2017 miste”, stelde zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.

Iljo Keisse had zelf niet gezien wie hem de slag had gegeven, maar zijn ploegmakkers herkenden Melvin Klooster. De wielrenner stelde zich burgerlijke partij en vordert nu zijn medische kosten en inkomstenverlies terug van de gewezen Ketnet-wrapper, een bedrag van ruim 90.000 euro. “Wie het potje breekt, moet het potje betalen”, zei Van Steenbrugge.

Het openbaar ministerie vindt de schuld van Klooster bewezen en vorderde twee jaar cel. De dertiger werd in 2005 al veroordeeld tot twee maanden cel met uitstel voor het toebrengen van opzettelijke slagen en liep de voorbije tien jaar al 27 veroordelingen door de politierechtbank op.

De verdediging van Klooster vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt erkent dat hij de man op de parking geslagen heeft uit zelfverdediging, maar hij zweert met de hand op het hart dat hij Iljo Keisse niet heeft aangeraakt”, stelde advocaat Omar Souidi. Hij vindt de herkenning door de ploegmaats geen doorslaggevend bewijs en vindt dat er te veel twijfel blijft over de schuld van zijn cliënt.

Vonnis op 5 januari. blg

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio